Skip to main content

Adil

Passenger Employee

‘’Ik vind al mijn collega’s geweldig; je hoeft maar één keer om hulp te vragen en ze zijn er om je te helpen.’’

Kom verder!

Wat houdt jouw functie in bij Viggo?

Als Gate & Check-in Agent host ik, check ik passagiers in en help ik in de bagagehal. Een halfjaar terug startte ik als stagiair bij Viggo. Nu dat ik mijn opleiding Luchtvaartdienstverlening heb afgerond, blijf ik hier ook werken.

Waarom sprak Viggo je aan?

Viggo biedt veel doorgroeimogelijkheden. Het is ook een vrij nieuw bedrijf met een klein team. Ik ken al mijn collega’s bij naam! Het leek me altijd al leuk om op een luchthaven te werken. Het wordt vaak omschreven als een dynamische omgeving, en dat klopt ook. Ik kom altijd binnen met een glimlach, en zo vertrek ik ook weer. Je leert hier iedere dag veel mensen kennen. Ook krijg je te maken met verschillende culturen; dat vind ik zelf heel interessant.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De afwisseling. Het ene moment zit ik bij de check-in, en een uur later ben ik bij de gates te vinden om vluchten in te stappen. Soms begeleid ik ook alleenreizende kinderen. Als ik één plek zou mogen kiezen, vind ik de gates de leukste plek.

Fris, vriendelijk & vernieuwend volgens Adil:

Fris

“We handelen snel en adequaat en de werkhouding is opgewekt. Dat zie ik ook terug bij mijn collega’s.”

Vriendelijk

“Al mijn collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam. Als je ergens niet uitkomt of een vraag hebt, is er altijd wel een collega die je verder kan helpen. Ook benaderen we passagiers altijd met een glimlach en doen we er alles aan om ze goed te helpen.’’

Vernieuwend

“Viggo is altijd bezig met innovaties. Binnenkort gaat bijvoorbeeld het uniform veranderen. Daarnaast wordt er altijd gekeken of er manieren zijn om werkwijzen makkelijker te maken.”

Hoe ervaar je het multi-skilled werken?

Ik vind het erg leuk! Ik begon met het hosten en inchecken van passagiers en kreeg er stap voor stap meer skills bij, en dus ook nieuwe vaardigheden. Binnenkort sta ik ook in de aankomsthal.

Hoe omschrijf je de band met je collega’s?

Goed, het is een jong team. Ik vind al mijn collega’s geweldig; je hoeft maar één keer te vragen en ze zijn er om je te helpen.

Wat is iets bijzonders wat je hebt meegemaakt?

Een passagier die wilde inchecken met een meterlange instapkaart. Dat was wel erg bijzonder, ik zag het ook helemaal niet aankomen. Het lukte in ieder geval niet om de kaart te scannen. Gelukkig had hij de boardingpass ook op zijn telefoon staan, daarmee kwam hij wel door de poortjes.

Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!