Skip to main content

Céline

Operations Coördinator, Load Control & Flight Officer

‘’Elke dag en iedere passagier is anders; achter iedereen zit een eigen verhaal.”

Kom verder!

Hoe ben je bij Viggo terechtgekomen?

Ik heb de opleiding Luchtvaartdienstverlening gedaan en toen ben ik in 2018 begonnen als stagiair bij Viggo en niet meer weggegaan! Inmiddels werk ik hier bijna 6 jaar. Ik ben begonnen als Operations Coördinator en nu vervul ik drie functies tegelijkertijd, namelijk: Operations Coördinator, Load Control en Flight Officer. Als Operations Coördinator stuur ik collega’s aan, onderhoud ik contact met de piloten, maar ik doe ook administratieve werkzaamheden. Load Coördinator is vooral het berekenen van de vliegtuigen, dus hoe de bagage moet worden geladen, hoeveel passagiers mee gaan en zorgen dat de papieren in orde komen. En als Flight Officer doe ik allerlei werkzaamheden buiten, dus de passagiers in en uit laten stappen, bagage controleren, kijken of er is getankt. Eigenlijk alles wat er rondom het vliegtuig gebeurt.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Elke dag is anders. Je weet nooit de planning van tevoren, pas wanneer je er bent. En dat maakt de werkdag heel verrassend! Je kunt bijvoorbeeld twee uur werkzaam zijn als Flight Officer buiten op het platform, maar vervolgens in de middag weer aan de slag zijn als Load Control of Operations Coördinator. Daarnaast is elke airline anders en ook de passagiers; achter iedereen zit een eigen verhaal. De afwisseling maakt mijn werk is zo leuk.

Fris, vriendelijk & vernieuwend volgens Céline:

Fris

“Je weet nooit de planning van tevoren, pas wanneer je er bent. En dat maakt de werkdag heel verrassend!”

Vriendelijk

Als ik het op mezelf betrek, proberen we iedereen tevreden en gemotiveerd te houden.

Vernieuwend

Er zijn veel verschillende functies en mogelijkheden om binnen Viggo een andere functie te bekleden of door te groeien.

Hoe is de relatie met je collega’s?

Ik heb echt een superleuk team op het moment. Iedereen is altijd eerlijk naar elkaar, het maakt niet uit welke functie je hebt. Het is een heel divers team, van hele jonge mensen tot wat ouder. Daarnaast is het ook niet meer alleen een mannenwereld. Recentelijk zijn er behoorlijk wat vrouwen bij gekomen. Dus ik vind het wel bijzonder dat ook vrouwen nu dit werk durven te doen. Dus het is wel heel leuk om te zien dat het voor iedereen, zowel man als vrouw, aantrekkelijk is om bij Viggo te werken!

‘‘Iedereen is altijd eerlijk naar elkaar, het maakt niet uit welke functie je hebt.’’

Kun je nog meer vertellen over de sfeer bij Viggo?

Iedereen is op elkaar ingespeeld. Dat is erg fijn, want in mijn functie is het belangrijk om iedereen tevreden en gemotiveerd te houden. Ook op drukke dagen is van belang om vriendelijk te blijven. Als Coördinator zorg je ervoor dat je zelf ook altijd vriendelijk overkomt ongeacht de situatie, zodat alle collega’s dan gemotiveerd blijven.

Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!