Skip to main content

Chris

Duty Manager Ramp & Bagage

“Ik vind de luchthaven als werkplek gewoon geweldig. Het is een unieke en dynamische omgeving waar altijd iets gebeurt, zelfs ’s nachts.”

Kom verder!

Wat is jouw functie bij Viggo?

Als Duty Manager Ramp & Bagage stuur ik mensen aan, houd ik een oogje in het zeil in de operatie en probeer ik verstoringen te verhelpen én te voorkomen. In feite kan ik in verschillende functies binnen Viggo worden ingezet, van de bagagehal tot coördinatie. De coördinatie draagt zorg voor het inplannen van het team in de operationele workflow. Als Duty Manager ligt mijn focus op het begeleiden en coachen van collega’s.

Wat maakt jou onmisbaar in het team?

Mijn topprioriteit is het creëren van een goede en veilige werkomgeving voor onze collega’s. Dat heeft direct invloed op de kwaliteit van ons product. Ik bereik dit met een positieve en coachende benadering, en door duidelijke verwachtingen te scheppen. Die evalueer ik dan, wat zorgt voor wederzijds begrip en efficiënte samenwerking.

Waar houd je je nog meer mee bezig?

Ik voer een aantal HR-taken uit. Zo houd ik me bijvoorbeeld bezig met verzuimgesprekken, de contractcyclus, functioneringsgesprekken en sollicitatiegesprekken.

Ik vorm ook een vraagbaak voor alles wat met REM (Ramp Equipment Maintenance) en het bagageproces te maken heeft, dus mijn inzetbaarheid is breed. Bovendien wordt van mij verwacht dat ik diverse taken kan uitvoeren in de operationele setting en hier ook de juiste skills voor bezit. Daardoor kan ik bijspringen waar nodig en zien waar collega’s ondersteuning nodig hebben. Dit geeft me ook inzicht in hun werk; zo weet ik waar ze het beste kunnen worden ingezet.

Fris, vriendelijk & vernieuwend volgens Chris:

Fris

‘’We stellen altijd de vraag: ging het goed omdat het goed ging of ging het toevallig goed? We blijven kritisch en fris in onze aanpak.’’

Vriendelijk

“Viggo heeft een bedrijfscultuur waarin mensen kunnen aangeven wat er beter moet. De suggesties die gegeven worden, daar wordt ook echt iets mee gedaan.”

Vernieuwend

“We streven naar verbetering en vernieuwing in onze werkmethoden, zonder het wiel opnieuw uit te hoeven vinden. We proberen slimme oplossingen te vinden en zijn bereid toe te geven als iets niet goed werkt.”

En ben je tevreden met de overstap die je hebt gemaakt?

Ja, eerlijk gezegd is Viggo de leukste werkgever die ik tot nu toe heb gehad. Het is een vriendelijke en eerlijke werkgever.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind mijn werk erg leuk. De luchtvaart heeft altijd al mijn interesse gehad, en de luchthaven zelf blijft boeiend. Ik wilde vroeger piloot worden, maar ik vind de luchthaven als werkplek gewoon geweldig. Het is een unieke en dynamische omgeving waar altijd iets gebeurt, zelfs ’s nachts. Het is leuk om hier een leidende rol in te hebben.

Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!