Skip to main content

Marloes

Coördinator

“Het valt nooit stil, alles gaat hier gewoon 24/7 door. Dat maakt het heel dynamisch.”

Kom verder!

Hoe ben je bij Viggo terechtgekomen?

Ik werkte al binnen de luchtvaartsector, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Van alle afhandelaren op Schiphol, had Viggo mijn voorkeur. Het is een Nederlands bedrijf en veel kleinschaliger dan andere afhandelaren en dat is waarom ik heb gesolliciteerd bij Viggo. In eerste instantie had ik gesolliciteerd op een andere functie, dan waarin ik nu werkzaam ben. Toch wilden ze mij graag erbij hebben, daarom ben ik een dagje gaan meelopen als Operations Coördinator en dat beviel zo goed dat ik nog steeds in deze functie zit!

Wat houdt deze functie in?

Je kan beter vragen wat doen we hier niet? Denk aan, planningen maken voor alle collega’s, schakelen bij onvoorziene omstandigheden, en contact houden met de airlines en leidinggevenden. Ik ben een echte spin in het web. Ook gaan de processen soms niet zoals gepland of er ontstaan uitdagingen. Daarom is het belangrijk om stressbestendig te zijn en altijd met nieuwe oplossingen en ideeën te komen om zo de operatie continu draaiende te houden.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Werken bij Viggo is erg dynamisch omdat er elke dag weer van alles gebeurt en geen dag hetzelfde is. Daarnaast is iedereen bij Viggo multi-skilled, zo werk ik ook weleens als Passenger Employee , dus er is altijd wel iets te doen. Het valt nooit stil, alles gaat hier gewoon 24/7 door. Dat maakt het heel dynamisch.

Fris, vriendelijk & vernieuwend volgens Marloes:

Fris

‘’Viggo is relatief een klein bedrijf, dus de lijntjes zijn kort en daardoor ook snel. Dus als er een probleem is dan kan ik snel iets regelen. ‘’

Vriendelijk

‘’We kijken altijd hoe we ons werk beter kunnen doen. Daarnaast kan iedere collega zijn of haar stem laten horen. Als je ziet dat er verbeteringen mogelijk zijn, wordt er geluisterd en iets mee gedaan. Zo heb je impact.’’

Vernieuwend

“Ik had oorspronkelijk gesolliciteerd voor een andere positie, maar deze bleek uiteindelijk niet goed bij mijn profiel te passen. Daarna hebben ze onderzocht welke functie wel geschikt voor me was en zo ben ik in mijn functie van Operations Coördinator terechtgekomen. Veel andere bedrijven hadden gezegd ‘succes verder’, maar hier doen ze echt hun best voor je! ‘’

Wat zijn de grootste uitdagingen in je werk?

Met een beperkt aantal medewerkers kunnen we het rooster efficiënt invullen. Daarom helpt het heel erg dat collega’s breed inzetbaar zijn zodat je ze op diverse plekken kunt inzetten. Andere uitdagingen zijn bijvoorbeeld het kwijt zijn van koffers of storingen die moeten worden opgelost. Gelukkig zijn er altijd collega’s die helpen als ik er niet uitkom, dus zo’n vangnet is wel erg prettig om te hebben.

Hoe is de sfeer bij Viggo?

Ik vind de sfeer hier heel gemoedelijk. Dit is dan ook precies de reden dat ik bij Viggo heb gesolliciteerd en niet bij andere afhandelaren. Viggo is nationaal en een stuk kleiner. Tevens staat ons team heel dicht bij de collega’s. Eerst zaten we aan de andere kant van Schiphol en toen moesten we alles via de telefoon communiceren en zagen ze ons nooit. Nu is dat anders omdat we een ruimte hebben aan het platform, dus nu zien we elkaar veel meer en we kennen elkaar goed. Ook kent iedereen elkaar bij naam. Vorige week was Martijn, de Algemeen Directeur, hier nog en hij komt dan altijd gezellig een praatje maken. Martijn komt zelf ook weleens helpen, wat erg wordt gewaardeerd. En er staat altijd een muziekje op, wat sfeer meebrengt.

Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!