Skip to main content

Ninke

Quality & Safety Supervisor

“De dynamische werkomgeving waarbinnen Viggo opereert werkt verslavend. Ik denk dat als ik bij een ander bedrijf zou werken, ik me snel zou vervelen.”

Kom verder!

Waarom Viggo?

Ik had al vrij vroeg een passie voor de luchtvaart. Eigenlijk wilde ik piloot worden, maar dit is helaas niet gelukt. Ondanks deze tegenvaller wilde ik graag in de luchtvaart gaan werken, en ben ik middels mijn opleiding stage gaan lopen bij Viggo.

Ik ben begonnen bij Passage (Servicebalie), dat heb ik een jaartje gedaan. Vervolgens ben ik bij de Planning terechtgekomen en daarna heb ik een hele tijd als Business Analist gewerkt. Nu werk ik als Quality & Safety Supervisor en ben ik alweer 12,5 jaar werkzaam voor Viggo, de tijd ‘vliegt’ als je plezier in je werk hebt.

Wat houdt jouw functie precies in?

Sinds december 2021 werk ik als Quality & Safety Supervisor, waarbij ik leiding geef aan het team in Eindhoven. Verder houden wij ons bezig met het maken en verbeteren van procedures, het afnemen van interne audits en het begeleiden van externe audits. Daarnaast onderzoeken wij incidenten, verzorgen hiervoor de rapportage en implementeren maatregelen om deze te voorkomen. Tot slot borgen we de veiligheid van onze collega’s. Ons doel is om het veiligheidsbewustzijn bij iedereen te vergroten en dat doen we bijvoorbeeld door Safety posters te verspreiden, met regelmaat een Safety Week te organiseren waarin we aandacht besteden aan nieuwe maatregelen en de belangrijkste topics per seizoen bespreken.

Fris, vriendelijk & vernieuwend volgens Ninke:

Fris

‘’We werken in een hele dynamische omgeving met veel prikkels en wij als collega’s, bewegen iedere dag mee.’’

Vriendelijk

“De onderlinge samenwerking speelt een grote rol. We zijn echt verweven met elkaar en ook erg op elkaar ingespeeld; we kennen elkaar goed, en dat maakt ons uniek.”

Vernieuwend

“We proberen ons equipment zo duurzaam mogelijk te krijgen, dus bijna alles is elektrisch.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

Iedere dag ziet er weer anders uit. Het is een hele dynamische omgeving met veel prikkels en wij als collega’s, bewegen iedere dag mee. En dat vind ik leuk; het is hier nooit saai en er zijn altijd nieuwe uitdagingen. Het klinkt misschien een beetje raar, maar je raakt verslaafd aan de omgeving. Ik denk dat als ik bij een ander bedrijf zou werken, ik me snel zou vervelen.

‘’We hadden de uitdaging binnen 6 maanden een compleet nieuw bedrijf neer te zetten, en dat is ons gewoon gelukt!’’

Hoe is de relatie met je collega’s?

We zijn goed op elkaar ingespeeld. We kennen elkaar persoonlijk, en daardoor kunnen we goed met elkaar samenwerken en de lijntjes kort houden. Laatst ben ik met het team bij een kookworkshop geweest. Ik vind het belangrijk dat er af en toe iets leuks gedaan wordt. We zijn namelijk gewend om hard met elkaar te werken, maar er is ook een momentje nodig om af en toe lekker met elkaar te lachen en een kopje koffie te drinken.

Kun je iets geks of iets bijzonders noemen wat je in de afgelopen 12,5 jaar hebt meegemaakt?

Ik maak iedere dag wel iets geks mee! Maar het meest bijzondere was, de opstart van Viggo op Schiphol. We hadden de uitdaging binnen 6 maanden een compleet nieuw bedrijf neer te zetten, en dat is ons gewoon gelukt! Dat was voor mij een uitdagende en leerzame periode.

Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!