Skip to main content

Pien

Flight Officer

“Het werk is leuk, maar de collega’s maken het nóg leuker.”

Kom verder!

Kun je vertellen wat je functie binnen Viggo is?

Ik ben bij Viggo begonnen in oktober 2021, dus ik werk hier nu bijna twee jaar. De eerste negen maanden werkte ik als Loader en Driver en daarna ben ik doorgegroeid naar Flight Officer. Deze overstap ging soepel, omdat ik Schiphol toen al goed kende. De inhoud van mijn werk nu is het coördineren van de turnaround en zorgen dat hierin alles goed verloopt. Daarnaast stuur ik andere collega’s aan.

Waarom ben je bij Viggo gaan werken?

De luchtvaart heeft mij altijd al geïnteresseerd en ik ben ermee opgegroeid. Mijn ouders zijn vaak met mij naar Schiphol gegaan om vliegtuigen te spotten. Dus toen ik de vacature tegenkwam, leek het mij erg leuk om in deze omgeving te gaan werken. Aan het begin twijfelde ik nog, zal het misschien te zwaar zijn? Maar dat valt hartstikke mee! Daarnaast woon ik hier om de hoek, maar een kwartiertje fietsen hier vandaan.

Zou je nog kunnen doorgroeien binnen Viggo?

Ja, dat zou kunnen. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar Flight Officer Allround en in deze rol handel je alle airlines af. Iedere airline gebruikt namelijk weer andere systemen en werkwijzen.

Fris, vriendelijk & vernieuwend volgens Pien:

Fris

“Er werken hier veel jonge, gemotiveerde mensen en het is een leuk team!”

Vriendelijk

“De crew is erg blij met de service van Viggo.”

Vernieuwend

“We hebben veel multi-skilled collega’s en veel jonge mensen die vrij snel kunnen doorgroeien.’’

Kun je de sfeer en je band met je collega’s omschrijven?

Persoonlijk vind ik al mijn collega’s heel leuk. Ik voel mij niet anders als vrouw tussen alle mannen. Ik heb namelijk echt een leuke band met mijn collega’s en ik vind dat we goed kunnen samenwerken. Ook heerst er een hele prettige sfeer.

Kun je meer vertellen over de samenwerking in het team?

We houden rekening met elkaar. Wanneer iemand net een hele volle vlucht heeft geladen, is het belangrijk dat deze collega even rust kan nemen voordat hij weer naar de volgende vlucht doorgaat. Dus het hebben van begrip voor elkaar is belangrijk en is zeker aanwezig in ons team!

Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!