Skip to main content

Sophie

Passenger Employee bij Viggo.

‘’Ik vind het erg leuk dat het werk zo gevarieerd is en dat je met zoveel verschillende mensen over de hele wereld in aanraking komt.”

Kom verder!

Waarom Viggo?

Mijn broer werkte bij Viggo en die kwam altijd thuis met leuke verhalen en daardoor raakte ik erg enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Viggo is een jong en modern bedrijf wat op Schiphol nog volledig in de startblokken staat. Het groeit ook enorm en dat vind ik heel leuk om te zien. Daarnaast is het werk erg gevarieerd, ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, dus ik vind het juist wel uitdagend dat het werk zo afwisselend is. Ook kom je met zoveel verschillende mensen in aanraking, over heel de wereld, dat is erg bijzonder.

Hoe ziet jouw rol eruit?

Ik werk als Passenger Employee op Schiphol. Als Passenger Employee ben je onderdeel van het hele proces. Ik sta bij de check-in, om passagiers in te checken, ik host bij de selfservice check-in, en ik sta bij de gate, waar ik de vluchten afhandel. Ook brief ik bijvoorbeeld de crew en houd ik contact met de Flight Officer. Verder sta ik in de bagagehal, en daar zorg ik ervoor dat de rapporten worden opgemaakt. Dus zoals je leest, zijn mijn werkzaamheden heel afwisselend!

Fris, vriendelijk & vernieuwend volgens Sophie:

Fris

“Het is een jong team, er zijn best veel studenten die hier blijven na hun stage.”  

Vriendelijk

Elke dag zijn je taken weer verschillend, dat maakt het werk erg gevarieerd.

Vernieuwend

We zorgen er met elkaar voor dat de passagiers zo spoedig mogelijk een prettig begin van zijn reis heeft.

Hoe ziet een werkdag eruit als Passenger Employee?

Op het moment dat ik op mijn werk aankom klok ik in, dan log ik in met mijn Schiphol pas en krijg ik een overzicht te zien met de taken die ik die dag heb, met de bijbehorende tijden. Elke dag is anders. Je weet van tevoren dat je in wisseldiensten gaat werken en in een wisseldienst is het normaal dat je geen vast patroon hebt; je kan ’s nachts werken, ’s ochtends werken, een dagdienst hebben, een avonddienst hebben, noem maar op. Je draait ook veel nachtdiensten, maar ’s nachts vergeet je eigenlijk compleet dat het nacht is omdat je ineens beseft hoeveel mensen er eigenlijk tegelijk met jou wakker zijn. Dus dat vind ik echt ontzettend leuk.

‘‘Viggo heeft genoeg doorgroeimogelijkheden, niet alleen in verschillende skills, maar ook in functies.’’

Wil je doorgroeien binnen Viggo?

Ik heb hiervoor iets gedaan wat helemaal niks met luchtvaart te maken heeft; ik heb verpleegkunde gestudeerd. Daar ben ik mee gestopt, eigenlijk doordat ik helemaal ben opgegroeid in een luchtvaartwereld. Bij mij thuis werkt iedereen in de luchtvaart. Toen ik hier begon, kwam ik erachter dat ik het ontzettend leuk vind, en daardoor heb ik ook wel ingezien dat ik hier verder in wil gaan. Viggo heeft genoeg doorgroeimogelijkheden, niet alleen in verschillende skills, maar ook in functies. Voor nu ben ik tevreden in mijn functie, maar als ik wil ontwikkelen, weet ik dat er genoeg mogelijkheden zijn binnen Viggo.

Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!