Skip to main content

Teun

Flight Officer Allround

‘’De afhandeling van elke airline is heel verschillend en je werkt met mensen met diverse skills. Dat maakt het werk heel uitdagend.’’

Kom verder!

Hoe ben je bij Viggo terechtgekomen?

Mijn droom is altijd al geweest om piloot te worden. Na de middelbare school ben ik daarom gestart met een luchtvaarttechnische opleiding en daarna ben ik gaan doorstuderen op het hbo. Ik ben naar Amsterdam verhuisd om de studie Aviation te volgen, net als veel andere collega’s hier. Tijdens een uitje van de studievereniging heb ik iemand leren kennen die bij Viggo werkte. Hij vertelde over zijn werk op het platform, waardoor ik erg geboeid was geraakt. Daarna heb ik zelf gesolliciteerd en ben ik in september 2021 aangenomen.

Ik ben begonnen als platformmedewerker. In deze rol houd je je bezig met het verplaatsen en het laden/lossen van bagage. Na een jaar heb ik de stap gemaakt naar Flight Officer. De Flight Officer is de voorman op het platform en eindverantwoordelijk voor de afhandeling van een vlucht. Na een jaar ben ik doorgestroomd naar  Flight Officer Allround. De Flight Officer Allround is eindverantwoordelijk voor de afhandeling van vluchten van alle airlines. Ik ben heel blij dat ik deze stappen binnen Viggo heb kunnen nemen.

Zou je nog verder kunnen groeien?

In de afhandeling niet, maar er zijn altijd mogelijkheden om zijwaarts door te groeien, zoals naar een functie als Coördinator of Duty Manager. Persoonlijk heb ik sinds kort te horen gekregen dat ik mag beginnen aan de opleiding voor piloot en mijn kinderdroom mag gaan vervullen. Bij Viggo zit je heel dicht bij het vuur. Als Flight Officer brief je de crew en maak je weleens een praatje over hoe zij hun werk ervaren. Viggo kan een hele mooie stap zijn als je uiteindelijke droom is om te vliegen.

Fris, vriendelijk & vernieuwend volgens Teun:

Fris

‘’Er werken veel jonge mensen bij Viggo. Veel collega’s komen hier terecht om tijdens hun studie te werken of stage te lopen. Een groot deel blijft bij Viggo werken omdat ze het erg naar hun zin hebben.”

Vriendelijk

‘’Je merkt dat de sfeer onderling heel gemoedelijk is en dat mensen leuk met elkaar omgaan, zowel op de werkvloer als in de kantine.’’

Vernieuwend

‘’Wij zijn al een heel eind met het elektrificeren van onze voertuigen. Daarmee laat je zien dat je ook aan de toekomst denkt en het verschil kan maken voor schone en veilige werkomgeving.’’

Wat vind je het leukste aan je werk?

De afwisseling in het werk. Er zijn wel eens dagen dat ik de afhandeling doe van alle vier de airlines die wij als klant hebben. De afhandeling van elke airline is heel verschillend en je werkt met mensen met diverse skills. Dat maakt het werk heel uitdagend. Bovendien is het supergezellig met alle verschillende collega’s.

“Je merkt dat de sfeer onderling heel gemoedelijk is en dat mensen leuk met elkaar omgaan, zowel op de werkvloer als in de kantine.”

Wat is voor jou een bijzonder moment dat je hebt meegemaakt bij Viggo?

Ik heb mijn vriendin hier leren kennen. Zij vliegt bij Transavia en heeft een tijdje vervangend werk gedaan aan de gate. Hier zijn we elkaar tegengekomen en aan de praat geraakt. Toen ze weer mocht vliegen was ik de Flight Officer van haar vlucht en kwamen we elkaar weer tegen. Sindsdien hebben we contact gehouden en inmiddels zijn we al een tijdje samen.

Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!